Aanleggen

Opgerolde graszoden zijn tot 24 uur te bewaren, mits ze niet in de zon liggen. Als ze langer bewaard moeten blijven kunt u ze uitrollen en sproeien, zodat ze niet uitdrogen en mooi van kleur blijven.

Spitten
Als eerste dient de grond omgespit te worden. Het is van belang dat dit goed gebeurt en dat de bovenste laag van de grond goed bemest wordt. Let er hierbij op dat de mest goed gemengd wordt met de grond, zodat de wortels van de graszoden niet verbranden.

Egaliseren
Als de grond goed gespit en bemest is dient deze goed aangedrukt en vlak gemaakt te worden. Zorg ervoor dat de ondergrond van de graszoden 1 cm lager ligt dan de eventuele bestrating in de tuin.

Leggen
Leg de graszoden strak tegen elkaar aan bij het uitrollen. Zorg ervoor dat de randen van het gazon aangevuld worden met aarde, zodat de graszoden niet uitdrogen. Om een mooier resultaat te krijgen kunt u de graszoden licht aankloppen of aanrollen.

Sproeien
Geef de graszoden direct veel water. Zorg ervoor dat er zoveel gesproeid wordt dat het water door de graszoden heen trekt tot de ondergrond. Let op dat u niet over de doorweekte graszoden loopt, er kunnen dan gaten ontstaan in de graszoden en de ondergrond. Blijf de graszoden veelvuldig sproeien totdat ze volledig zijn vastgegroeid.